‘Leerzaam en gezond. Kbs Effen is de eerste school in Nederland waar leerlingen iedere dag buitenlessen krijgen.’ Dat staat vandaag in BN De Stem geschreven over FONK-school Kbs Effen. Natuurlijk zijn we heel trots op het positieve verhaal.

Aan het woord komen diverse kinderen van groep 7/8. Zo zegt Rick: “Buitenles is leuk. Je kunt nu eindelijk eens wat dingen doen.” Natuurlijk komt ook meester Bas van den Broek aan het woord: “Kinderen vergeten buiten dat ze verlegen zijn. Ze vertellen gewoon hun verhaal. Dat zorgt voor zelfvertrouwen.” Bas zegt ook: “Iedereen heeft een eigen karakter. In de buitenlucht wordt dat makkelijker geaccepteerd.” en “Buitenlessen werken goed voor de omgang met elkaar.”

Preventief
Ook locatiedirecteur Lieke Gruyters wordt geïnterviewd: “Iedereen weet inmiddels dat bewegen en de natuur goed zijn voor de gezondheid. Daarnaast zijn er nog veel meer positieve effecten.” Ze wordt aangevuld door Marjon Kollau van FONK: “Onze FONK-aanpak werkt preventief. Kinderen hebben baat bij buitenonderwijs en er zal minder uitval ontstaan.”

Lees hier het hele artikel van journalist Rob Musters: https://www.bndestem.nl/breda/in-effen-krijgen-de-kinderen-als-eerste-school-in-nederland-iedere-dag-buiten-les~ad3a1f0a/. Meer weten over FONK? Kijk op www.fonk.nl.