Een heuse tractor, het Brabants Buske van Omroep Brabant, kinderen en ouders van Kbs Effen, leerkrachten en medewerkers van FONK-partners INOS, Wij Zijn JONG en Edux. Dat was het hardwerkende decor afgelopen vrijdag en zaterdag op het schoolplein van Kbs Effen. Wat was het geval? De oude speelplaats werd voorbereid op de aanleg van de nieuwe FONK-buitenruimte.

Nicky van het bedrijf Vogels Avontuurlijk Spelen, dat de buitenplaats aanlegt: “Het gebeurt wel vaker dat ouders meehelpen bij de aanleg van een buitenruimte. Echter, dat een ouder komt met een tractor heb ik nog maar heel zelden meegemaakt. Uiteraard gaat het werk wel een stuk sneller met behulp van een tractor. Dus die is van harte welkom!”

Lekker doorwerken
De tractor die vandaag wordt gebruikt om de toestellen en begroeiing te verwijderen staat normaal op de Manege Stal Sintels in Breda. “Niet te lang praten, maar lekker doorwerken”, aldus Adriaan, opa van Denny (groep 1) en Sterre (groep 5), die de tractor behendig over het schoolplein manoeuvreert. Linda, de moeder van Denny: “Vroeger ben ik hier zelf ook naar school gegaan. Ik ben heel enthousiast over FONK. Het is gewoon goed. Voor mijn zoon is het dubbel fijn, want hij is echt een buitenkind. Dus helpen we graag met de tractor mee om de nieuwe buitenruimte aan te leggen.”

Yvonne is moeder van Tim (groep 2) en Max (groep 1) en heeft er zin in vandaag: “Het is een kleine moeite om te helpen. Dus dat doe ik graag. FONK is natuurlijk een prachtig gebeuren. Het is supergoed dat de kinderen veel naar buiten gaan. Op die manier kunnen ze leren en tegelijkertijd hun energie kwijt.”

Brabants Buske
Op zaterdag kwam het Brabants Buske van Omroep Brabant op bezoek bij Kbs Effen. Ze waren heel benieuwd naar de nieuwe buitenplaats, hoe het eruit gaat zien en waarom buitenles belangrijk is. Er waren genoeg ouders en kinderen die het voor de camera piekfijn hebben uitgelegd. Wil je de uitzending nog een keertje terugkijken? Dat kan via https://www.omroepbrabant.nl/tv/programma/3106618/Brabants-Buske/aflevering/3306579/Brabants-Buske.

Schenkingen
“Naast de gigantische hulp van ouders bij het opruimen van het oude speelplein, wat we enorm waarderen”, vertelt Lieke Gruyters, Locatiedirecteur Kbs Effen, “hebben ouders ook schenkingen gedaan voor de nieuwe Fonk-buitenplaats. We krijgen bijvoorbeeld een speciale pan voor het kampvuur, een grote en stevige picknicktafel en een aantal fruitbomen cadeau. Dat is toch geweldig! Die fruitbomen zijn geplant en hebben in deze warme periode natuurlijk regelmatig water nodig. En dat kunnen de kinderen dan weer doen, want ook dat is heel leerzaam.”